×

Blogg

 

RSS

Är det billigare att flytta själv?

2 Apr 2023

Att flytta är en stor händelse i livet och det är lätt att bli överväldigad av alla beslut som måste tas. Ett av de viktigaste besluten är att bestämma om man ska anlita professionella flyttfirmor eller om man ska flytta själv. Många människor undrar om det är billigare att flytta själv, och svaret på den frågan är inte alltid enkelt.

Om du flyttar själv kan du spara pengar på hyran för en flyttbil, men du måste ta hänsyn till alla andra kostnader som kan uppstå. Till exempel måste du köpa förpackningsmaterial, hyra lyftutrustning och ta ledigt från jobbet för att packa och flytta. Om du anlitar en professionell flyttfirma betalar du en fast avgift för deras tjänster, men det inkluderar vanligtvis alla kostnader för förpackningsmaterial, lyftutrustning och arbetskraft.

Är det billigare att flytta själv?

En annan faktor att överväga är tidsåtgången. Att flytta själv kan ta mycket längre tid än att anlita professionella flyttfirmor, eftersom du behöver packa och lasta allt själv. Om du har en tidsbegränsning kan det vara värt att anlita professionella flyttfirmor för att säkerställa att allt blir klart i tid.

Så, är det billigare att flytta själv? Det beror på dina specifika behov och omständigheter. Om du har tid, lyftutrustning och hjälp från vänner eller familj kan det vara en kostnadseffektiv lösning att flytta själv. Men om du har bråttom eller om du behöver specialutrustning eller hjälp att flytta tunga föremål är det bäst att anlita professionella flyttfirmor för att få jobbet gjort snabbt och säkert.

Oavsett vad du väljer är det viktigt att planera i förväg och att välja det alternativ som passar bäst för dig och din situation. Lycka till med din flytt!

Billig flytthjälp

15 Mar 2023

Så här hittar du billig flytthjälp

Flyttning kan vara en stressig och ansträngande uppgift, men att anställa en flytthjälp kan göra det hela mycket enklare. Men vad händer om du har en begränsad budget och vill hitta billig flytthjälp? Här är några tips på hur du kan hitta pålitlig och billig flytthjälp.

billig flytthjälp

 1. Be om offerter från flera företag

För att hitta billig flytthjälp är det viktigt att jämföra priserna från flera olika företag. Be om offerter från åtminstone tre företag och jämför deras priser. Detta kan hjälpa dig att hitta en pålitlig flyttfirma till det bästa priset.

 1. Undersök referenser och recensioner

Innan du anställer någon flyttfirma är det viktigt att undersöka deras referenser och recensioner. Leta efter feedback från tidigare kunder och se om företaget har en positiv rykte. Detta kan hjälpa dig att undvika att anställa en oseriös eller ineffektiv flyttfirma.

 1. Var flexibel med datum och tid

Om du är flexibel med dina datum och tider för flytten kan det hjälpa dig att hitta billigare flytthjälp. De flesta flyttfirmor har högre priser för helger och högsäsong, så om du kan flytta under veckodagarna eller utanför högsäsong kan du spara en hel del pengar.

 1. Försök att göra så mycket som möjligt själv

Om du försöker göra så mycket som möjligt själv, till exempel att packa och flytta mindre saker, kan det hjälpa dig att spara pengar på flytthjälp. Detta kan också göra det enklare och snabbare för flyttfirman att göra sitt jobb, vilket kan resultera i lägre kostnader för dig.

 1. Undersök lokala studentorganisationer

Många lokala universitet har studentorganisationer som erbjuder billig flytthjälp. Dessa organisationer är oftast pålitliga och effektiva, och du kan spara en hel del pengar på att anställa dem.

Sammanfattningsvis, det finns flera sätt att hitta billig flytthjälp. Be om offerter från flera företag, undersök referenser och recensioner, var flexibel med datum och tid, försök att göra så mycket som möjligt själv och undersök lokala studentorganisationer. Genom att använda dessa tips kan du hitta pålitlig flytthjälp till det bästa priset.

Flyttfirma i Stockholm - Boka en pålitlig och smidig flytt

5 Mar 2023

Flyttfirma i Stockholm - Boka en pålitlig och smidig flytt

Att flytta kan vara en stressig och tidskrävande process, men med hjälp av en professionell flyttfirma i Stockholm kan du få en smidig och säker flyttupplevelse. Flyttfirmor erbjuder olika typer av tjänster, från packning och transport till magasinering och avstädning. Låt oss titta närmare på varför det kan vara fördelaktigt att anlita en flyttfirma i Stockholm.

Erfarenhet och pålitlighet

En av de främsta fördelarna med att anlita en flyttfirma i Stockholm är att du får tillgång till erfaren personal som är välutbildade i att hantera alla typer av flyttuppdrag. De har också den rätta utrustningen för att packa och transportera dina ägodelar på ett säkert och effektivt sätt. Du kan vara trygg i vetskapen om att din flytt kommer att hanteras på ett professionellt och pålitligt sätt.

Tidsbesparing

Att flytta tar tid och energi. Genom att anlita en flyttfirma i Stockholm kan du spara tid och fokusera på andra viktiga saker. Personalen kommer att ta hand om all packning, transport och avstädning, vilket gör att du kan slappna av och koppla av under flytten.

Prisvärt och kostnadseffektivt

Att anlita en flyttfirma i Stockholm kan också vara en kostnadseffektiv lösning. Istället för att själv köpa all utrustning och packningsmaterial, eller hyra en lastbil och själv transportera dina ägodelar, kan du få en helhetslösning från en flyttfirma. Priset för flytten beror på storlek, avstånd och typ av tjänster som erbjuds, men det är vanligtvis en konkurrenskraftig lösning jämfört med att göra det själv.

Sammanfattningsvis kan en flyttfirma i Stockholm erbjuda en smidig och stressfri flyttupplevelse. Med erfaren personal, tidsbesparing och kostnadseffektiva lösningar kan du vara säker på att din flytt kommer att hanteras på bästa sätt. Tveka inte att söka efter en pålitlig flyttfirma i Stockholm för att säkerställa att din flytt går så smidigt som möjligt.

Paketpriser hos Novari

2 Dec 2022

 När du behöver boka Flytt&Städ finns vi här

När det börjar bli dags att boka flytthjälp hos oss kan det nu vara bra att veta att vi erbjuder våra kära kunder paketlösning med bra rabatter när du bokar både flytt och städning hos oss. Kontakta oss för att veta mer eller boka direkt online på hemsidan.

När bör jag boka flytthjälp

Vi brukar säga att vara ute i god tid är nyckeln till att få det datumet du vill ha. Man kan nämligen ändra och omboka sin tid när man vill senast tre dagar innan start. Välkommen till oss.

Flytt&Städ med RUT avdrag

13 Jun 2022

Flyttstädning med RUT-avdrag – vad är det som gäller?

RUT-avdraget gör det betydligt billigare att köpa in hushållsnära tjänster som flyttstädning, trädgårdsskötsel och barnpassning. En välkommen hjälp för många som kämpar med att få ihop vardagspusslet. Men hur fungerar det egentligen med RUT-avdraget? Vad är det som gäller och vilka villkor måste vara uppfyllda för att få RUT-avdrag vid köp av en professionell städtjänst som flyttstädning?

Låt oss kika på hur det fungerar.

RUT-avdraget gör det billigare att köpa hushållsnära tjänster

När RUT-avdraget kom år 2007 stod RUT för rengöring, underhåll och tvätt. Mycket har hänt under de nästan tjugo år som gått sedan avdraget infördes, men namnet ger likväl en hint om vad det innebär och för vilken typ av tjänster det kan användas.

RUT-avdraget är alltså ett statligt skatteavdrag som syftar till att göra hushållsnära tjänster – däribland flyttstädning och vanlig veckostädning – mer tillgängligt för fler. I praktiken innebär avdraget att du som till exempel köper flyttstädning får en skattereduktion på kostnaden för arbetet. Maximalt avdrag är 50%, vilket innebär att städtjänsten alltså bara kostar hälften så mycket mot vad den egentligen gör.

Villkor för att få RUT-avdrag för flyttstädning

Villkoren för att få skattereduktion enligt RUT är desamma oavsett vilken hushållsnära tjänst du köper. Avdraget är tänkt att vara tillgängligt för så många som möjligt, men det finns några grundläggande krav som måste vara uppfyllda. Mer detaljerad information om dessa krav finns att läsa på Skatteverkets hemsida, men i korthet är de:

 • Minst 18 år gammal
 • Bosatt i Sverige och obegränsat skattskyldig här – eller bosatt utomlands men väljer att skatta för förvärvsinkomster i Sverige
 • Du måste ha varit helt eller delvis bosatt i bostaden som ska flyttstädas
 • Arbetet ska faktureras
 • Flyttstädningen (eller annan hushållsnära tjänst) får inte utföras av en närstående
 • Du måste ha avdrag kvar att nyttja – maximalt RUT-avdrag är 50 000 kr per person och år

RUT-avdrag för flyttstädning – så fungerar det rent praktiskt

En av de bästa sakerna med RUT-avdraget är att det hela är väldigt enkelt för dig som kund. Du behöver nämligen inte göra någonting själv, annat än att anlita själva städfirman och betala fakturan för arbetet.

Anlitar du oss för en flyttstädning tar vi som städfirma hand om allt det administrativa kring själva avdraget. Vi ser till att alla uppgifter om tjänsten du köpt och vad den kostade kommer in till Skatteverket. På din offert ser du priset både före och efter RUT, och när din faktura kommer efter utfört arbete finns avdraget där redovisat och klart. Strax efter får du också ett meddelande från Skatteverket som bekräftar avdraget.

Krångligare än så är det faktiskt inte.

Än mer värt att ta hjälp av en städfirma

Att RUT-avdraget gjort stor skillnad för människors möjlighet att unna sig lite extra hjälp i vardagen är tydligt för oss som arbetar i en bransch med hushållsnära tjänster. Idag väljer majoriteten av alla som ska flytta att anlita en professionell städfirma att utföra jobbet, just eftersom det är så pass prisvärt.

Med hjälp av RUT-avdraget får du en professionell flyttstädning för halva priset av vad det egentligen kostar. Med all den tid du sparar på att slippa flyttstäda – och det dessutom för en väldigt överkomlig kostnad – finns egentligen ingen anledning att inte anlita en städfirma, eller vad säger du?

Är du på gång att byta bostad och önskar en offert på flyttstädning – givetvis komplett med summa för RUT-avdrag – är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper gärna till att göra din flytt lite smidigare och lite mer bekväm.

Inför en Flytt

7 Dec 2020

Att tänka på inför en flytt

 

Det är många saker att tänka på innan du beställer en Flyttfirma i Stockholm. Viktigast enligt oss är att ha en tidsram och planera allt från städning till packning. 

Att flytta för många är stressigt och man vill allt klart så fort som möjligt. Vår Flyttfirma har börjat erbjuda våra kunder att packa ner möbler och föremål åt dom. Denna kostnad varierar lite men är rekomenderat om du är stressad.

 

Vi är också glada att kunna erbjuda en helhetslösning med en proffsig Flyttstädning. Man kan spara enormt mycket tid och pengar att låta en firma ta över ansvaret och låta städningen sen packningen utföras av oss.

 

Om man vill packa själv så rekomenderas många kartonger samt att märka upp med pennor vad man nu stoppar ned i lådorna. Detta underlättar när man flyttar in i nya bostaden och ska tömma ut lådorna.

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er tvätt av Flytthjälp. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Boka Flytthjälp