×

Blogg

 

RSS

Stresshantering under Flytten: Tips för Att Behålla Lugnet

6 Nov 2023

Stresshantering under Flytten: Tips för Att Behålla Lugnet

Att flytta till ett nytt hem är en spännande men samtidigt mycket stressande upplevelse. Oavsett om det är ditt första stora steg eller om du har flyttat tidigare, är det vanligt att känna sig överväldigad av allt som behöver göras. Stresshantering är nyckeln till att behålla lugnet under en flytt. Här är några användbara tips som kan hjälpa dig att hantera stressen och göra din flyttupplevelse så smidig som möjligt.

Stresshantering under Flytten: Tips för Att Behålla Lugnet

1. Skapa en Realistisk Tidsplan:

 • En av de största källorna till stress är känslan av att det finns för mycket att göra på för kort tid. Skapa en realistisk tidsplan som inkluderar allt från packning till att säga adjö till grannarna. Att ha en strukturerad plan kan minska stressen avsevärt.

2. Delegera Uppgifter:

 • Du behöver inte göra allt själv. Delegera uppgifter till familjemedlemmar eller vänner. Det kan vara allt från att packa lådor till att organisera transporten. Att dela bördan med andra kan minska din stress och göra processen mer hanterbar.

3. Andningsövningar och Meditation:

 • Ta några minuter varje dag för att göra andningsövningar eller meditation. Detta kan hjälpa dig att slappna av och minska ångestnivån. Det finns många appar och online-videor som erbjuder guidade meditationer för stresshantering.

4. Fokusera på Självvård:

 • Under en flytt har vi ofta en tendens att försumma vår egen hälsa på grund av stressen. Se till att du äter hälsosamt, får tillräckligt med sömn och motionerar regelbundet. En sund kropp kan bättre hantera stress.

5. Håll Kommunikationskanaler Öppna:

 • Kommunikation är nyckeln. Håll kanalerna öppna med alla inblandade parter, inklusive flyttföretaget, fastighetsmäklare och andra familjemedlemmar. Tydlig kommunikation minskar risken för förvirring och minskar stressen.

6. Planera för Återhämtning:

 • Planera för återhämtningstid efter flytten. Ge dig själv möjlighet att koppla av och acklimatisera dig till det nya hemmet. Undvik att planera stora aktiviteter direkt efter flytten för att undvika ytterligare stress.

Att hantera stress under en flytt är inte en enkel uppgift, men med rätt strategier kan det bli betydligt lättare. Genom att skapa en genomtänkt plan, involvera andra människor, ta hand om din hälsa och kommunicera väl, kan du navigera genom flyttprocessen med större lugn och förtroende. Ett steg i taget och snart kommer du att vara redo att njuta av ditt nya hem!

5 Kreativa Sätt att Använda Överskottskartonger Efter Flytten

6 Nov 2023

5 Kreativa Sätt att Använda Överskottskartonger Efter Flytten

Flytten är över och du står nu med en mängd överskottskartonger som du inte riktigt vet vad du ska göra med. Istället för att kasta dem i återvinningen, varför inte överväga att ge dem ett nytt liv? Här är fem kreativa sätt att använda överskottskartonger efter flytten och minska ditt koldioxidavtryck samtidigt som du sparar pengar och utforskar din kreativa sida.

5 Kreativa Sätt att Använda Överskottskartonger Efter Flytten

1. DIY Organisatörer:

 • Skär kartongen i önskade storlekar och täck dem med tyg eller färg för ett snyggt utseende. Dessa DIY-organisatörer kan användas i garderober, kök eller kontor för att organisera småprylar som pennor, smycken eller köksredskap.

2. Barnens Lekhus eller Fort:

 • Bygg ett lekhus eller ett fort för barnen med hjälp av stora kartonger. Låt barnen dekorera det med färg och klistermärken för att göra det till deras eget lilla kreativa utrymme. Det här är inte bara roligt för dem, det främjar också deras fantasi och kreativitet.

3. Kattkrypin:

 • Om du har katter, använd kartongerna för att skapa ett mysigt kattkrypin. Skär hål i kartongerna för ingång och utgång, stapla dem i olika nivåer och placera en mjuk kudde inuti. Katter älskar små och mysiga utrymmen, och det här är ett billigt sätt att skapa ett.

4. Konst- och Hantverksprojekt:

 • Kartonger kan vara utmärkta för konst- och hantverksprojekt. Skär dem i olika former och låt barnen skapa sina egna modeller eller dioraman. Du kan också använda kartongbitarna som bas för målningar eller decoupageprojekt.

5. Trädgårdsprojekt:

 • Använd kartonger för att skapa ogräshindrande lager i trädgårdsbäddar eller som grund för komposthögar. Kartongen fungerar som ett naturligt nedbrytbart material och hjälper till att hålla ogräs borta från dina växter.

Att återanvända överskottskartonger på detta sätt är inte bara miljövänligt, det är också en fantastisk möjlighet att vara kreativ och lära sig nya saker. Så innan du slänger bort dina kartonger, tänk på alla de fantastiska sätt du kan ge dem ett nytt liv och göra något bra för både dig själv och miljön.

Förvaringstips: Så Organiserar Du Ditt Hem Efter Flytten

27 Oct 2023

Förvaringstips: Så Organiserar Du Ditt Hem Efter Flytten

Efter att flyttdammet har lagt sig och kartongerna är uppackade, är det dags att organisera ditt nya hem. En välorganiserad plats skapar inte bara en lugnande atmosfär utan gör också din vardag smidigare. Här är några förvaringstips som hjälper dig att organisera ditt hem på bästa sätt efter flytten:

Förvaringstips: Så Organiserar Du Ditt Hem Efter Flytten

1. Använd Funktionsrika Möbler:

 • Investera i möbler med förvaringsutrymmen, som sängar med lådor under eller soffbord med hyllor. Detta ger dig extra plats att lagra saker samtidigt som det minskar röran i rummet.

2. Skapa Zoner i Hemmet:

 • Dela upp ditt hem i olika zoner baserat på dess användning. Ha en specifik plats för arbete, en för avkoppling och en för måltider. Detta hjälper dig att hålla saker organiserade och undvika att blanda ihop olika ändamål.

3. Använd Hyllor och Hyllsystem:

 • Hyllor är oumbärliga när det gäller att organisera hemmet. Installera hyllor på väggar för att skapa extra lagringsutrymme och visa upp dekorationer eller böcker. Hyllsystem kan skräddarsys för att passa ditt utrymme och hjälper dig att hålla saker i ordning.

4. Optimera Garderobsutrymmet:

 • En välorganiserad garderob sparar tid och huvudvärk varje morgon. Använd hängare, lådor och hyllor för att maximera utrymmet. Överväg även att använda klädorganisatörer som skohyllor och slipsstänger för att hålla dina kläder och accessoarer i ordning.

5. Förvara Säsongsbetonade Föremål:

 • Använd lådor eller plastbehållare för att förvara säsongsbetonade föremål som vinterkläder eller semesterdekorationer. Märk lådorna tydligt och förvara dem under sängen eller på vinden för att hålla dem ur vägen när de inte används.

6. Satsa på Småförvaring:

 • För små föremål som nycklar, smycken eller kontorsmaterial, använd småförvaringslösningar som korgar, askar eller brickor. Detta hindrar dem från att skapa oreda och gör det enklare att hitta dem när du behöver dem.

7. Håll Det Rent och Organiserat:

 • En av de mest effektiva förvaringstipsen är att hålla det rent och organiserat från början. Ta några minuter varje dag för att plocka undan och sätta saker på deras platser. Detta förhindrar röran från att ackumuleras och gör det enklare att hålla ditt hem i ordning.

Genom att använda dessa förvaringstips kan du organisera ditt hem efter flytten och skapa en plats som är både funktionell och behaglig att vara i. En välorganiserad bostad ger dig inte bara ett mer harmoniskt liv utan gör också det dagliga livet mycket enklare.

De Vanligaste Flyttmisstagen och Hur Man Undviker Dem

27 Oct 2023

De Vanligaste Flyttmisstagen och Hur Man Undviker Dem

Att flytta till en ny plats är en stor förändring och en händelse som oftast är kopplad till både spänning och stress. Tyvärr kan det också vara en grogrund för en rad misstag som, om de inte hanteras korrekt, kan göra flytten mycket mer komplicerad än nödvändigt. Här är några av de vanligaste flyttmisstagen och hur du undviker dem för att säkerställa en smidig övergång till ditt nya hem eller kontor:

De Vanligaste Flyttmisstagen och Hur Man Undviker Dem

1. Att Inte Planera i Förväg:

 • Ett av de största misstagen är att inte ha en detaljerad plan för flytten. Undvik detta genom att skapa en lista över uppgifter och deadlines, inklusive packning, hyra av flyttbil och kontakt med flyttföretag i god tid före flyttdatumet.

2. Att Inte Rensa Ut Onödiga Saker:

 • Flytten är en utmärkt tidpunkt att rensa ut saker du inte längre behöver. Att inte göra detta kan resultera i onödigt höga kostnader för att flytta och packa onödiga saker. Gå igenom dina ägodelar noggrant och donera, sälj eller släng det som inte längre är användbart.

3. Att Inte Märka Kartongerna Korrekt:

 • Om kartongerna inte är korrekt märkta kan det vara en mardröm att hitta saker senare. Märk varje låda tydligt med dess innehåll och det rum i det nya hemmet där det ska placeras. Detta sparar tid och huvudvärk när du packar upp.

4. Att Inte Använda Rätt Förpackningsmaterial:

 • Att använda fel förpackningsmaterial kan leda till skador på dina ägodelar under flytten. Investera i högkvalitativa lådor, bubbelplast och packningspapper för att säkerställa att dina ägodelar är säkra och skyddade under flytten.

5. Att Inte Säkerställa Försäkringsskydd:

 • Om du anlitar en flyttfirma, se till att dina ägodelar är försäkrade under transporten. Många glömmer detta viktiga steg, vilket kan leda till onödiga kostnader om något går fel under flytten.

6. Att Inte Kontrollera Lådornas Vikt:

 • En vanlig miss är att packa lådorna för tungt, vilket kan leda till skador på lådan eller de saker som är inuti. Håll lådorna lättare genom att packa tyngre föremål i mindre lådor och lätta föremål i större lådor.

7. Att Inte Ta Hand Om Viktiga Dokument:

 • Viktiga dokument som försäkringspapper, kontrakt och flyttdokument bör hållas nära dig under flytten. Att tappa bort dessa kan orsaka onödig oro och huvudvärk senare.

Genom att vara medveten om dessa vanliga misstag och planera i förväg kan du undvika dem och göra din flytt så smidig och problemfri som möjligt. En genomtänkt och organiserad flyttprocess minimerar stressen och låter dig njuta av din nya plats från första dagen.

10 Tips för En Smidig Flytt: Planering och Förberedelser

27 Oct 2023

10 Tips för En Smidig Flytt: Planering och Förberedelser

En flytt kan vara en av de mest spännande och stressiga upplevelserna i livet. Att flytta till ett nytt hem eller kontor innebär en ny start, men det kräver också noggrann planering och förberedelse för att undvika kaos och huvudvärk under processen. Här är 10 ovärderliga tips för att säkerställa en smidig flyttupplevelse:

10 Tips för En Smidig Flytt

1. Skapa En Flyttplan:

 • Börja i tid och skapa en detaljerad flyttplan. Ange deadlines för olika uppgifter och håll dig till dem för att undvika sista minuten-stress.

2. Rensa Ut Onödiga Saker:

 • Innan du börjar packa, gå igenom ditt hem noggrant. Sälj, donera eller släng det du inte längre behöver. Det minskar packningen och sparar både tid och pengar.

3. Förbered Förpackningsmaterial i Förväg:

 • Samla kartonger, bubbelplast, tejp och andra förpackningsmaterial i förväg. Se till att du har tillräckligt med material för att inte behöva avbryta packningen mitt i processen.

4. Märk Kartongerna Tydligt:

 • Märk varje kartong tydligt med dess innehåll och rum i det nya hemmet. Det gör det enklare att organisera och packa upp när du väl är framme.

5. Packa En Överlevnadslåda:

 • Packa en väska eller låda med de nödvändigaste sakerna du behöver omedelbart när du kommer fram. Det kan inkludera kläder, toalettartiklar, laddare och viktiga dokument.

6. Använd Rätt Förpackningsteknik:

 • Packa tunga saker i små lådor och lätta saker i stora lådor. Använd handdukar, filtar och kläder som extra skydd för ömtåliga föremål.

7. Ta Foton Av Elektronik:

 • Innan du kopplar ner datorer, TV-apparater eller andra elektroniska enheter, ta foton av hur de är anslutna. Det gör det enklare att ställa upp dem korrekt igen när du är framme.

8. Ha Ett Första Hjälpen-Kit Till Hands:

 • Ha ett litet första hjälpen-kit till hands för eventuella småskador som kan inträffa under flytten. Det inkluderar plåster, smärtstillande medel och rengöringsprodukter.

9. Boka Flyttfirma i Förväg:

 • Om du anlitar en flyttfirma, boka dem i förväg. De bästa företagen har ofta fullbokade scheman, så att planera i förväg garanterar att du får den hjälp du behöver.

10. Kontrollera Allt Före Avfärd:

 • Gå igenom hela huset eller kontoret en sista gång innan du stänger dörren. Kontrollera alla rum, skåp och utrymmen för att säkerställa att ingenting glöms kvar.

Följ dessa tips noggrant och din flytt kommer att gå betydligt smidigare. En välplanerad och förberedd flytt minimerar stress och låter dig fokusera på att börja ditt nya kapitel på rätt sätt. Lycka till med din flytt!

Packa vandringsryggsäck

18 Sep 2023

Packa Vandringsryggsäck: Tips för en Bekväm och Lyckad Vandring

Att ge sig ut på en vandring är ett fantastiskt sätt att koppla av, uppleva naturen och få motion samtidigt. För en framgångsrik och bekväm vandring är det avgörande att du packar din ryggsäck på rätt sätt. Här är några värdefulla tips om hur du packar din vandringsryggsäck effektivt och bekvämt.

Packa vandringsryggsäck

1. Välj Rätt Ryggsäck

Innan du börjar packa är det viktigt att du har en ryggsäck som passar dina behov. Ryggsäckar varierar i storlek och stil, så se till att välja en som är lämplig för längden på din vandring och den utrustning du behöver ta med dig. En högkvalitativ, justerbar ryggsäck med bra bärkomfort är avgörande för en smidig vandring.

2. Skapa en Packlista

Innan du börjar packa din vandringsryggsäck, gör en noggrann packlista. Listan hjälper dig att planera vad du behöver ta med dig och undvika onödig vikt. Prioritera viktiga föremål som tält, sovsäck, mat och vatten.

3. Fördela Vikten Rätt

För att säkerställa att din ryggsäck är bekväm att bära är det viktigt att fördela vikten jämnt. Placera de tyngsta föremålen närmast ryggen och i mitten av ryggsäcken. Detta hjälper till att balansera vikten och förhindrar att ryggsäcken tippar bakåt.

4. Använd Packpåsar eller Plastpåsar

För att hålla dina saker organiserade och skydda dem mot fukt, använd packpåsar eller plastpåsar. Du kan gruppera föremål som kläder, mat och sovutrustning i separata påsar. Detta gör det enkelt att hitta det du behöver och håller dina saker torra om det skulle regna.

5. Prioritera Viktiga Föremål

Tänk noga igenom vad du behöver ta med dig och vad som är onödigt. Prioritera viktiga föremål som kartor, kompass, första hjälpen-kit och extra kläder. Undvik att överpacka med onödiga saker som du inte kommer att använda.

6. Tänk på Tillgänglighet

Placera föremål som du kommer att behöva under dagen, som snacks, solskyddsmedel och vattenflaskor, i de yttre fickorna på din ryggsäck. Det gör det lättare att komma åt dem utan att behöva öppna hela ryggsäcken.

7. Testa och Justera

Innan du ger dig ut på din vandring, testa din fullt lastade ryggsäck. Gå runt med den i olika terränger för att se till att den är bekväm och att inget skaver eller trycker på fel ställen. Justera remmar och spännen så att ryggsäcken sitter ordentligt och inte skapar obehagliga tryckpunkter.

Med dessa tips är du redo att packa din vandringsryggsäck på ett sätt som gör din vandring bekväm och njutbar. Kom ihåg att alltid vara medveten om miljön och plocka upp efter dig själv för att bevara naturens skönhet för framtida vandrare. Lycka till med din nästa vandring!

Flytta Piano

27 Aug 2023

Flytta Piano: Tips och Råd för En Säker och Smidig Flytt

Att flytta ett piano är inte som att flytta vanliga möbler. Ett piano är en känslig och tung musikinstrument som kräver särskild uppmärksamhet och vård under flytten. Oavsett om du ska flytta ditt piano till ett nytt hem eller en annan plats, är det viktigt att följa rätt metoder för att säkerställa en smidig och säker förflyttning. Här är några värdefulla tips och råd för att flytta ditt piano på rätt sätt.

Flytta Piano

1. Anlita Professionella Pianoflyttare Det bästa sättet att flytta ett piano är att anlita professionella pianoflyttare. De har den nödvändiga utbildningen, erfarenheten och utrustningen för att hantera pianot på ett säkert sätt. Att försöka flytta ett piano själv eller med oerfarna personer kan leda till skador både på pianot och på dem som hanterar det.

2. Förbered Pianot För Flytten Innan flyttdagen, se till att pianot är väl förberett. Stäng locket eller locken på pianot och säkra dem med tejp. Om pianot har löstagbara ben eller andra delar, ta bort dem försiktigt och förpacka dem separat. Detta minskar risken för skador under transporten.

3. Skydda Pianot Noggrant Använd tjocka och mjuka filtar eller täcken för att skydda pianot från stötar och repor. Särskilt de ömtåliga tangenterna och ytan bör vara ordentligt skyddade för att undvika skador.

4. Använd Rätt Utrustning Om du ändå beslutar dig för att flytta pianot själv, använd rätt utrustning. En pianotruck eller specialiserad lyftutrustning kan vara nödvändig för att lyfta och transportera det tunga instrumentet på ett säkert sätt.

5. Planera För Transport Se till att du har en noggrann plan för transporten. Tänk på vägen, dörrar, trappor och eventuella hinder som du kan stöta på. Mät dörröppningar och trappor i förväg för att försäkra dig om att pianot kan passera.

6. Ställ In Pianot På Rätt Sätt Vid lastning och lossning, ställ in pianot på ett plant underlag. Om pianot är i upprätt läge, se till att det är ordentligt säkrat för att förhindra att det välter under transporten.

7. Klimatkontroll Är Viktigt Pianon är känsliga för temperatur- och fuktighetsförändringar. Se till att transporten sker i ett fordon som är väl ventilerat och skyddat från extrema väderförhållanden.

8. Efter Flytten Efter att pianot har flyttats till det nya hemmet eller platsen, låt det acklimatisera sig till de nya klimatförhållandena i några dagar innan du stämmer det. Temperatur- och fuktighetsförändringar kan påverka stämningen.

Att flytta ett piano kräver planering, noggrannhet och professionell expertis. Genom att följa dessa tips och råd kan du säkerställa att ditt värdefulla piano flyttas på ett säkert och smidigt sätt, så att det kan fortsätta att sprida musik och glädje i sitt nya hem.

Flytta Hemifrån Lista

27 Aug 2023

Den Ultimata Flytta Hemifrån-Checklistan: Steg för Steg Guiden

Att flytta hemifrån är en spännande och viktig milstolpe i livet. Det är en chans att ta ansvar och självständighet samtidigt som det kan vara en överväldigande process med många saker att tänka på. För att göra övergången smidigare och säkerställa att du inte missar något viktigt, har vi satt ihop en flytta hemifrån-checklista. Här är en steg-för-steg guide som kommer att hjälpa dig att organisera och planera din flytt på bästa sätt.

Flytta Hemifrån Lista

1. Budgetera och Planera Börja med att upprätta en budget för din flytt. Skapa en översikt över dina utgifter, inklusive hyra, deposition, möbler, verktyg, mat och transport. Detta hjälper dig att få en bättre förståelse för dina ekonomiska förutsättningar och undvika överskridanden.

2. Sök Bostad Om du inte redan har hittat en bostad, börja leta efter alternativ som passar din budget och dina behov. Kontakta hyresvärdar, titta på bostadsannonser och överväg att dela boende med rumskamrater för att sänka kostnaderna.

3. Packa och Organisera Börja packa dina ägodelar i förväg. Märk lådorna tydligt med innehåll och rum för enklare uppackning. Ta detta tillfälle att rensa ut och donera eller sälja saker du inte längre behöver.

4. Ordna Flytten Kontakta flyttföretag eller organisera vänner och familj för att hjälpa dig med flytten. Se till att ha tillräckligt med förpackningsmaterial, som kartonger, tejp och packningspapper.

5. Anslut El, Vatten och Internet Innan du flyttar in, se till att el, vatten och internet är anslutna och redo att användas. Det är också en bra tid att undersöka vilka internet- och tv-leverantörer som är tillgängliga i ditt område.

6. Möbler och Inredning Skaffa de grundläggande möblerna som en säng, en soffa, en matplats och nödvändiga köksredskap. Du kan alltid bygga på med tiden, men se till att du har de viktigaste för att komma igång.

7. Hantera Finanser Öppna ett bankkonto om du inte redan har ett och reglera dina utgifter. Skaffa även hyresgästförsäkring för att skydda dina ägodelar och ansvar.

8. Ändra Adress och Lämna Eftermeddelande Glöm inte att ändra din adress hos myndigheter, posten, arbetsplatsen och andra relevanta ställen. Lämna också en eftermeddelande på din gamla adress för att se till att du inte missar viktig post.

9. Skapa En Hemmaplan Inred och organisera din nya bostad enligt din smak och behov. Skapa en plan för var du vill placera möbler, förvara saker och skapa en funktionell layout.

10. Utforska Ditt Nya Område När du har kommit på plats, ta dig tid att utforska ditt nya område. Hitta närmaste mataffärer, apotek, kollektivtrafik och andra bekvämligheter.

Att flytta hemifrån är en spännande resa, och med hjälp av denna checklista kan du göra övergången så smidig som möjligt. Planera i förväg, organisera och ta det steg för steg för att skapa en framgångsrik flytt och en smidig övergång till ditt nya hem.

Vad kostar flytthjälp per timme

4 Jul 2023

Om du planerar en flytt och funderar på att anlita flytthjälp är det naturligt att undra över kostnaden. En vanlig fråga är: vad kostar flytthjälp per timme? Priset för flytthjälp kan variera beroende på flera faktorer, inklusive var du befinner dig geografiskt, hur mycket flytthjälp du behöver och vilka extra tjänster du önskar.

Generellt sett kan kostnaden för flytthjälp per timme variera från cirka 500 kronor upp till 1 000 kronor eller mer. Det är viktigt att komma ihåg att detta bara är en uppskattning och att priset kan variera beroende på olika faktorer.

Några av de faktorer som kan påverka kostnaden för flytthjälp inkluderar:

 1. Lokalisering: Priserna kan variera beroende på var du befinner dig. I storstadsområden tenderar kostnaderna ofta att vara högre jämfört med mindre städer eller landsbygdsområden.

 2. Mängden flyttgods: Ju mer du behöver flytta, desto längre tid tar det och desto högre blir priset. Det kan vara bra att ge flyttfirman en uppskattning av hur mycket du har att flytta för att få en mer exakt prisuppgift.

 3. Tilläggstjänster: Om du behöver extra tjänster utöver själva flyttningen, till exempel packning, montering och demontering av möbler eller specialhantering av ömtåligt gods, kan detta påverka kostnaden.

 4. Tidpunkt och dag: Priserna kan variera beroende på tidpunkten för flytten. Flyttfirmor kan ha olika priser för helger, högsäsonger eller vissa specifika dagar.

Det är viktigt att komma ihåg att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa. Att anlita en pålitlig och erfaren flyttfirma kan vara värt den extra kostnaden för att säkerställa en smidig och stressfri flytt. Innan du bestämmer dig för en flyttfirma är det bra att jämföra priser och läsa recensioner för att hitta en pålitlig och prisvärd tjänst.

Sammanfattningsvis kan kostnaden för flytthjälp per timme variera, men generellt sett kan du förvänta dig att betala någonstans mellan 500 och 1 000 kronor. Kom ihåg att det finns flera faktorer som påverkar priset, så det är alltid bäst att kontakta flyttfirmor direkt för att få en mer exakt offert baserat på dina specifika behov.

Hur packar man bäst inför flytt?

14 Jun 2023

En guide till att packa bäst inför en flytt: Tips och tricks för en smidig övergång

Introduktion:

Att flytta till en ny bostad är en spännande men även krävande upplevelse. En av de viktigaste aspekterna vid en flytt är hur du packar dina ägodelar på bästa sätt för att säkerställa en smidig övergång till ditt nya hem. I detta blogginlägg kommer vi att dela med oss av användbara tips och tricks för att packa bäst inför en flytt och minimera stress och besvär.

 1. Skapa en plan:

Innan du börjar packa är det viktigt att skapa en tydlig plan. Gå igenom rum för rum och bestäm vad som behöver packas först och vad som kan packas senare. Se till att du har tillräckligt med förpackningsmaterial som kartonger, bubbelplast, packtejp och märkpennor.

 1. Börja i god tid:

Ge dig själv tillräckligt med tid för att packa. Att skynda genom packningsprocessen kan leda till oorganiserade kartonger och ökad stress. Börja packa de saker du använder minst och spara de viktigaste föremålen till sist.

 1. Sortera och rensa:

En flytt är det perfekta tillfället att rensa ut och bli av med saker du inte längre behöver eller använder. Gå igenom dina ägodelar och sortera dem i tre kategorier: behålla, skänka/bortskänka och kasta. Detta kommer att minska mängden saker du behöver packa och göra det lättare att organisera och hitta saker i ditt nya hem.

 1. Märk kartongerna tydligt:

För att underlätta vid uppackningen är det viktigt att märka kartongerna tydligt. Skriv ner innehållet och vilket rum de tillhör på varje kartong. Detta hjälper dig att snabbt hitta rätt saker när du anländer till ditt nya hem.

 1. Förpacka ömtåliga föremål ordentligt:

När du packar ömtåliga föremål är det viktigt att ge dem extra skydd. Använd bubbelplast, tidningspapper eller kläder för att omsorgsfullt linda in varje föremål. Placera sedan dessa föremål i kartonger med tillräckligt med packningsmaterial för att förhindra skador under transporten.

 1. Använd rätt storlek på kartonger:

För att underlätta hanteringen och transporten är det viktigt att använda rätt storlek på kartonger. För tunga föremål, använd mindre kartonger för att undvika överbelastning. För lättare föremål kan du använda större kartonger, men se till att de fortfarande är hanterbara och inte överfyllda.

 1. Packa en överlevnadsväska:

En överlevnadsväska är en väska eller låda där du packar de nödvändigaste sakerna du kommer att behöva omedelbart efter flytten. Det kan inkludera kläder, hygienprodukter, viktig dokumentation, laddare och några grundläggande köksartiklar. På så sätt har du allt du behöver inom räckhåll och slipper leta igenom alla kartonger direkt vid ankomsten till det nya hemmet.

Sammanfattning:

Att packa inför en flytt kan vara överväldigande, men med en välplanerad strategi och några användbara tips kan processen bli mycket enklare. Kom ihåg att börja i god tid, sortera och rensa, märka kartonger tydligt, skydda ömtåliga föremål och använda rätt storlek på kartonger. Med dessa tips kommer du att vara väl förberedd för en smidig och framgångsrik flytt till ditt nya hem.

Är det billigare att flytta själv?

2 Apr 2023

Att flytta är en stor händelse i livet och det är lätt att bli överväldigad av alla beslut som måste tas. Ett av de viktigaste besluten är att bestämma om man ska anlita professionella flyttfirmor eller om man ska flytta själv. Många människor undrar om det är billigare att flytta själv, och svaret på den frågan är inte alltid enkelt.

Om du flyttar själv kan du spara pengar på hyran för en flyttbil, men du måste ta hänsyn till alla andra kostnader som kan uppstå. Till exempel måste du köpa förpackningsmaterial, hyra lyftutrustning och ta ledigt från jobbet för att packa och flytta. Om du anlitar en professionell flyttfirma betalar du en fast avgift för deras tjänster, men det inkluderar vanligtvis alla kostnader för förpackningsmaterial, lyftutrustning och arbetskraft.

Är det billigare att flytta själv?

En annan faktor att överväga är tidsåtgången. Att flytta själv kan ta mycket längre tid än att anlita professionella flyttfirmor, eftersom du behöver packa och lasta allt själv. Om du har en tidsbegränsning kan det vara värt att anlita professionella flyttfirmor för att säkerställa att allt blir klart i tid.

Så, är det billigare att flytta själv? Det beror på dina specifika behov och omständigheter. Om du har tid, lyftutrustning och hjälp från vänner eller familj kan det vara en kostnadseffektiv lösning att flytta själv. Men om du har bråttom eller om du behöver specialutrustning eller hjälp att flytta tunga föremål är det bäst att anlita professionella flyttfirmor för att få jobbet gjort snabbt och säkert.

Oavsett vad du väljer är det viktigt att planera i förväg och att välja det alternativ som passar bäst för dig och din situation. Lycka till med din flytt!

Billig flytthjälp

15 Mar 2023

Så här hittar du billig flytthjälp

Flyttning kan vara en stressig och ansträngande uppgift, men att anställa en flytthjälp kan göra det hela mycket enklare. Men vad händer om du har en begränsad budget och vill hitta billig flytthjälp? Här är några tips på hur du kan hitta pålitlig och billig flytthjälp.

billig flytthjälp

 1. Be om offerter från flera företag

För att hitta billig flytthjälp är det viktigt att jämföra priserna från flera olika företag. Be om offerter från åtminstone tre företag och jämför deras priser. Detta kan hjälpa dig att hitta en pålitlig flyttfirma till det bästa priset.

 1. Undersök referenser och recensioner

Innan du anställer någon flyttfirma är det viktigt att undersöka deras referenser och recensioner. Leta efter feedback från tidigare kunder och se om företaget har en positiv rykte. Detta kan hjälpa dig att undvika att anställa en oseriös eller ineffektiv flyttfirma.

 1. Var flexibel med datum och tid

Om du är flexibel med dina datum och tider för flytten kan det hjälpa dig att hitta billigare flytthjälp. De flesta flyttfirmor har högre priser för helger och högsäsong, så om du kan flytta under veckodagarna eller utanför högsäsong kan du spara en hel del pengar.

 1. Försök att göra så mycket som möjligt själv

Om du försöker göra så mycket som möjligt själv, till exempel att packa och flytta mindre saker, kan det hjälpa dig att spara pengar på flytthjälp. Detta kan också göra det enklare och snabbare för flyttfirman att göra sitt jobb, vilket kan resultera i lägre kostnader för dig.

 1. Undersök lokala studentorganisationer

Många lokala universitet har studentorganisationer som erbjuder billig flytthjälp. Dessa organisationer är oftast pålitliga och effektiva, och du kan spara en hel del pengar på att anställa dem.

Sammanfattningsvis, det finns flera sätt att hitta billig flytthjälp. Be om offerter från flera företag, undersök referenser och recensioner, var flexibel med datum och tid, försök att göra så mycket som möjligt själv och undersök lokala studentorganisationer. Genom att använda dessa tips kan du hitta pålitlig flytthjälp till det bästa priset.

Flyttfirma i Stockholm - Boka en pålitlig och smidig flytt

5 Mar 2023

Flyttfirma i Stockholm - Boka en pålitlig och smidig flytt

Att flytta kan vara en stressig och tidskrävande process, men med hjälp av en professionell flyttfirma i Stockholm kan du få en smidig och säker flyttupplevelse. Flyttfirmor erbjuder olika typer av tjänster, från packning och transport till magasinering och avstädning. Låt oss titta närmare på varför det kan vara fördelaktigt att anlita en flyttfirma i Stockholm.

Erfarenhet och pålitlighet

En av de främsta fördelarna med att anlita en flyttfirma i Stockholm är att du får tillgång till erfaren personal som är välutbildade i att hantera alla typer av flyttuppdrag. De har också den rätta utrustningen för att packa och transportera dina ägodelar på ett säkert och effektivt sätt. Du kan vara trygg i vetskapen om att din flytt kommer att hanteras på ett professionellt och pålitligt sätt.

Tidsbesparing

Att flytta tar tid och energi. Genom att anlita en flyttfirma i Stockholm kan du spara tid och fokusera på andra viktiga saker. Personalen kommer att ta hand om all packning, transport och avstädning, vilket gör att du kan slappna av och koppla av under flytten.

Prisvärt och kostnadseffektivt

Att anlita en flyttfirma i Stockholm kan också vara en kostnadseffektiv lösning. Istället för att själv köpa all utrustning och packningsmaterial, eller hyra en lastbil och själv transportera dina ägodelar, kan du få en helhetslösning från en flyttfirma. Priset för flytten beror på storlek, avstånd och typ av tjänster som erbjuds, men det är vanligtvis en konkurrenskraftig lösning jämfört med att göra det själv.

Sammanfattningsvis kan en flyttfirma i Stockholm erbjuda en smidig och stressfri flyttupplevelse. Med erfaren personal, tidsbesparing och kostnadseffektiva lösningar kan du vara säker på att din flytt kommer att hanteras på bästa sätt. Tveka inte att söka efter en pålitlig flyttfirma i Stockholm för att säkerställa att din flytt går så smidigt som möjligt.

Paketpriser hos Novari

2 Dec 2022

 När du behöver boka Flytt&Städ finns vi här

När det börjar bli dags att boka flytthjälp hos oss kan det nu vara bra att veta att vi erbjuder våra kära kunder paketlösning med bra rabatter när du bokar både flytt och städning hos oss. Kontakta oss för att veta mer eller boka direkt online på hemsidan.

När bör jag boka flytthjälp

Vi brukar säga att vara ute i god tid är nyckeln till att få det datumet du vill ha. Man kan nämligen ändra och omboka sin tid när man vill senast tre dagar innan start. Välkommen till oss.

Flytt&Städ med RUT avdrag

13 Jun 2022

Flyttstädning med RUT-avdrag – vad är det som gäller?

RUT-avdraget gör det betydligt billigare att köpa in hushållsnära tjänster som flyttstädning, trädgårdsskötsel och barnpassning. En välkommen hjälp för många som kämpar med att få ihop vardagspusslet. Men hur fungerar det egentligen med RUT-avdraget? Vad är det som gäller och vilka villkor måste vara uppfyllda för att få RUT-avdrag vid köp av en professionell städtjänst som flyttstädning?

Låt oss kika på hur det fungerar.

RUT-avdraget gör det billigare att köpa hushållsnära tjänster

När RUT-avdraget kom år 2007 stod RUT för rengöring, underhåll och tvätt. Mycket har hänt under de nästan tjugo år som gått sedan avdraget infördes, men namnet ger likväl en hint om vad det innebär och för vilken typ av tjänster det kan användas.

RUT-avdraget är alltså ett statligt skatteavdrag som syftar till att göra hushållsnära tjänster – däribland flyttstädning och vanlig veckostädning – mer tillgängligt för fler. I praktiken innebär avdraget att du som till exempel köper flyttstädning får en skattereduktion på kostnaden för arbetet. Maximalt avdrag är 50%, vilket innebär att städtjänsten alltså bara kostar hälften så mycket mot vad den egentligen gör.

Villkor för att få RUT-avdrag för flyttstädning

Villkoren för att få skattereduktion enligt RUT är desamma oavsett vilken hushållsnära tjänst du köper. Avdraget är tänkt att vara tillgängligt för så många som möjligt, men det finns några grundläggande krav som måste vara uppfyllda. Mer detaljerad information om dessa krav finns att läsa på Skatteverkets hemsida, men i korthet är de:

 • Minst 18 år gammal
 • Bosatt i Sverige och obegränsat skattskyldig här – eller bosatt utomlands men väljer att skatta för förvärvsinkomster i Sverige
 • Du måste ha varit helt eller delvis bosatt i bostaden som ska flyttstädas
 • Arbetet ska faktureras
 • Flyttstädningen (eller annan hushållsnära tjänst) får inte utföras av en närstående
 • Du måste ha avdrag kvar att nyttja – maximalt RUT-avdrag är 50 000 kr per person och år

RUT-avdrag för flyttstädning – så fungerar det rent praktiskt

En av de bästa sakerna med RUT-avdraget är att det hela är väldigt enkelt för dig som kund. Du behöver nämligen inte göra någonting själv, annat än att anlita själva städfirman och betala fakturan för arbetet.

Anlitar du oss för en flyttstädning tar vi som städfirma hand om allt det administrativa kring själva avdraget. Vi ser till att alla uppgifter om tjänsten du köpt och vad den kostade kommer in till Skatteverket. På din offert ser du priset både före och efter RUT, och när din faktura kommer efter utfört arbete finns avdraget där redovisat och klart. Strax efter får du också ett meddelande från Skatteverket som bekräftar avdraget.

Krångligare än så är det faktiskt inte.

Än mer värt att ta hjälp av en städfirma

Att RUT-avdraget gjort stor skillnad för människors möjlighet att unna sig lite extra hjälp i vardagen är tydligt för oss som arbetar i en bransch med hushållsnära tjänster. Idag väljer majoriteten av alla som ska flytta att anlita en professionell städfirma att utföra jobbet, just eftersom det är så pass prisvärt.

Med hjälp av RUT-avdraget får du en professionell flyttstädning för halva priset av vad det egentligen kostar. Med all den tid du sparar på att slippa flyttstäda – och det dessutom för en väldigt överkomlig kostnad – finns egentligen ingen anledning att inte anlita en städfirma, eller vad säger du?

Är du på gång att byta bostad och önskar en offert på flyttstädning – givetvis komplett med summa för RUT-avdrag – är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper gärna till att göra din flytt lite smidigare och lite mer bekväm.

← Äldre inlägg

BEGÄR EN GRATIS OFFERT IDAG

Ta kontakt med oss idag för att få ett fast pris på er tvätt av Flytthjälp. Vi finns på ett direktnummer alla vardagar och svarar på alla mejl inom några timmar.

Boka Flytthjälp