Vad kännetecknar en bra flyttfirma

Flyttfirmor finns det hundratals av i Stockholmsområdet. Vissa flyttfirmorn består av två flyttkarlar och en lastbil medan andra firmor är fullserviceföretag som kan hjälpa till med det mesta när det handlar om en flytt. Här är fyra saker som kännetecknar en bra flyttfirma i Stockholm.

Service

När man beställer en tjänst från en flyttfirma ska man kräva god service, från själva bokningen tills dess att man betalar fakturan. De flesta flyttfirmor tar sina kunder på stort allvar och gör alltid bästa möjliga jobb, men det finns naturligtvis oseriösa aktörer även i flyttbranschen. Man ska se till att man blir bemött på ett trevligt och korrekt sätt samt att flyttfirman förstår vilka behov man har.

Erfarenhet

Alla flyttar är olika. Vissa hushåll behöver flytta tunga gamla pianon medan andra har en bokhylla som tyngsta objekt. En bra flyttfirma ska kunna hantera alla typer av flyttar och alla typer av objekt. En flyttfirma som har lång erfarenhet av flyttar är beredda på det mesta och har bra verktyg och hjälpmedel med sig i lastbilen.

Goda kundomdömen

Man brukar säga att ett företag inte är bättre än omdömet från den senaste kunden. Om en flyttfirma erhåller enstaka dåliga betyg behöver inte det betyda att man ska undvika just denna flyttfirma, men om kunderna kontinuerligt klagar på service och utförande ska man dra öronen åt sig. Hur får man då reda på vad flyttfirmans tidigare kunder har upplevt företaget? Jo, genom att tillfråga firmans angivna referenser samt genom sökningar på Internet.

Pris

Pris är en konkurrensfaktor, så också i flyttbranschen. Ett lågt pris respektive ett högt pris behöver inte betyda att firman är dålig respektive bra, men man ska alltid vara misstänksam mot priser som upplevs som riktigt låga. En bra flyttfirma erbjuder ett konkurrenskraftigt pris och gör utfästelser om god service och ett bra utfört arbete.

Offert från flyttfirmor